Genom det mobila bredbandet kan du surfa fritt frĂ„n din mobiltelefon, dator eller surfplatta. Surfandet kan ske överallt, och du Ă€r inte lĂ„st till nĂ„gon sĂ€rskild plats. Det krĂ€vs endast tvĂ„ saker för att komma igĂ„ng med ett mobilt bredband; ett abonnemang & SIM-kort. PĂ„ den hĂ€r webbplatsen fĂ„r du hjĂ€lp med den första saken – det vill sĂ€ga, att lokalisera ett abonnemang.

Lista över mobilt bredband utan bindningstid:

1. Chili Mobil –
bÀsta mobila bredbandet

Billigaste bredband: 149kr i mÄnaden
✅ Fri surf: 299kr i mĂ„naden

Chili Mobil erbjuder mobilt bredband till dig som Àr ute efter ett flexibelt paket. Det billigaste abonnemanget ligger pÄ 149kr, vilket sÄklart Àr bra. Men! Om du ökar investeringen till 299kr i mÄnaden kan du ta del av fri surf! Vilket Àr vÀldigt billigt.

2. Hallon –
Billigaste mobila bredbandet

Billigaste bredband: 49kr i mÄnaden
ObegrÀnsad surf: nej, 200GB Àr största paketet.

Hos abonnemangsoperatören ”Hallon” finner du marknadens (utan tvekan) billigaste mobila bredband. Hastigheterna Ă€r inte de bĂ€sta, men uppkopplingen Ă€r stabil och fungerar utmĂ€rkt för streaming och annan typ av surf.

3. Telenor –
Mobilt bredband med Fri surf

Billigaste bredband: 249kr i mÄnaden
✅ ObegrĂ€nsad surf: 299kr i mĂ„naden.

Hos Telenor finner du en mÀngd olika varianter av bredband. Detta operatör Àr bÄde vÀletablerad och kÀnd i Sverige. Dessutom fÄ negativa omdömen. Priserna Àr helt klart konkurrenskraftiga och kunder bjuds pÄ bÄde billiga mobila bredband och schyssta tillÀggstjÀnster.

4. A3 –
Snabbaste mobila bredbandet

Billigaste bredband: 249kr i mÄnaden
ObegrÀnsad surf: nej, 200GB Àr största paketet.

A3 Ă€r en relativt ny aktör pĂ„ marknaden – de ska dock inte underskattas. A3 kanske inte erbjuder den billigaste lösningen för bredband, dĂ€remot levererar de ett mobilt bredband av kaliber. Är du pĂ„ jakt efter ett prisvĂ€rd men kraftfullt bredband – Ă€r detta en operatör för dig.

5. Tre
– mobilt bredband med obegrĂ€nsad surf

Billigaste bredband: 149kr i mÄnaden
✅ Fri surf: 399kr i mĂ„naden.

Hos Tre fĂ„r du ett ganska schysst mobilt bredband – till ett överkomligt pris. Är du dĂ€remot intresserad av
fri surf kommer du att behöva betala lite mer. Just nu ligger nÀmligen det obegrÀnsade surfpaketet pÄ 399kr. Dock erbjuds du nÄgot snabbare hastigheter Àn konkurrenterna.

Vad betyder mobilt bredband utan bindningstid?

Ett mobilt bredband utan bindningstid betyder att du inte Àr bunden till nÄgot abonnemang under en förutbestÀmd tid. Notera, det betyder inte att du inte har nÄgon uppsÀgningstid. Det finns aktörer som har uppsÀgningstid pÄ mobila bredband, samtidigt finns det Àven mobila bredband utan uppsÀgningstid.

Vad bör jag ha koll pÄ vid köp?

Innan du bestĂ€mmer dig för att köpa ett mobilt bredband utan bindningstid Ă€r det viktigt att du har koll pĂ„ prisbilden, tĂ€ckningen och givetvis surfmĂ€ngden. Det finns ingen anledning att snĂ„la nĂ€r det kommer till surf, eftersom alternativet – att köpa mer surf – kan kosta dig vĂ€ldigt mycket pengar i slutĂ€ndan.

Lyckligtvis, finns det faktiskt ganska mÄnga operatörer idag som erbjuder bÄde fri surf och ett abonnemang utan bindningstid. Vilket betyder att du som konsument har en otrolig frihet.

Priset

Eftersom de flesta operatörer idag delar pÄ mobilnÀt, Àr det frÀmst priset som brukar skilja sig mellan dessa. DÀrför bör man som konsument alltid försöka navigera efter vilket mobilt bredband som Àr billigast. NÀr vi genomförde vÄra tester, kom vi fram till att Hallon Àr det billigaste alternativet för dig som vill ha en fast datamÀngd. Medan Chilimobil Àr det bÀsta och billigaste alternativet för dig som söker fri surf.

TĂ€ckning

Innan man bestÀmmer sig för att köpa ett mobilt bredband Àr det givetvis viktigt att man dubbelkollar sÄ att operatören kan leverera en internetanslutning överhuvudtaget. Som tur Àr, bor vi i Sverige, vilket betyder att vÄrt 4G-nÀt Àr vÀldigt utvecklat. Det Àr bara ett fÄtal omrÄden i vÄrt avlÄnga land som inte omfattas av 4G, vilket innebÀr att du kommer sannolikt inte ha nÄgra bekymmer med tÀckningen.

Surfen

Innan du bestÀmmer dig för att köpa ett bredband utan bindningstid Àr det viktigt att du kontrollerar för surfmÀngden. Du vill naturligtvis Ät en operatör som kan leverera en tillfredsstÀllande andel surf varje mÄnad. Alternativet kan nÀmligen bli ganska kostsamt. Om surfen tar slut kan du visserligen köpa till mer, men priset för tillÀgget Àr oftast av ocker-karaktÀr, dÀrför Àr det bÀttre att ha lite framförhÄllning.

Vanliga frÄgor

Vad Àr ett mobilt bredband utan bindningstid?

Ett mobilt bredband utan bindningstid betyder att du inte Àr bunden till nÄgot abonnemang under en förutbestÀmd tid. Notera, det betyder inte att du inte har nÄgon uppsÀgningstid. Det finns aktörer som har uppsÀgningstid pÄ mobila bredband, samtidigt finns det Àven mobila bredband utan uppsÀgningstid.

Vilket Àr det bÀsta mobila bredbandet?

Att operatörer skiljer sig Ät vad gÀller pris, uppkoppling, prestanda och data Àr alltsÄ ett faktum. Kandidaten för det bÀsta mobila bredbandet Àr sÄledes en operatör som besitter högsta betyg pÄ samtliga faktorer & enligt vÄra berÀkningar Àr Chili mobil den bÀsta operatören om man Àr pÄ jakt efter ett mobilt bredband.

Vilket Àr det billigaste mobila bredbandet?

Enligt vÄra berÀkningar Àr Hallon det billigaste bredbandet. Den lÀgsta mÄnadskostnaden ligger pÄ 49kr i mÄnaden, dock har du bara 4gb att röra dig med.

Varför ska man jÀmföra bredband?

I dagslĂ€get finns det inget mobilt bredband som har en engĂ„ngskostnad. Snarare finner man det mobila bredbandet ihop med en frekvent mĂ„nadskostnad. Vilket innebĂ€r att Ă€ven om prisskillnaden inte ser sĂ€rskilt stor ut – kommer du tjĂ€na pĂ„ att jĂ€mföra & vĂ€lja det billigaste i lĂ€ngden. Trots att skillnaden bara handlar om smĂ„pengar. Det blir nĂ€mligen en hel del efter ett par Ă„r.