Genom det mobila bredbandet kan du surfa fritt från din mobiltelefon, dator eller surfplatta. Surfandet kan ske överallt, och du är inte låst till någon särskild plats. I den här guiden får du mer information kring mobilt bredband och den nya tekniken 5G. Vilka operatörer erbjuder sina tjänster genom 5G och vad bör man tänka på?

Lista över mobilt bredband (4G-5G):

1. Chili Mobil –
bästa mobila bredbandet

Billigaste bredband: 149kr i månaden
✅ Fri surf: 299kr i månaden

Chili Mobil erbjuder mobilt bredband till dig som är ute efter ett flexibelt paket. Det billigaste abonnemanget ligger på 149kr, vilket såklart är bra. Men! Om du ökar investeringen till 299kr i månaden kan du ta del av fri surf! Vilket är väldigt billigt.

2. Hallon –
Billigaste mobila bredbandet

Billigaste bredband: 49kr i månaden
Obegränsad surf: nej, 200GB är största paketet.

Hos abonnemangsoperatören ”Hallon” finner du marknadens (utan tvekan) billigaste mobila bredband. Hastigheterna är inte de bästa, men uppkopplingen är stabil och fungerar utmärkt för streaming och annan typ av surf.

3. Telenor –
Mobilt bredband med Fri surf

Billigaste bredband: 249kr i månaden
✅ Obegränsad surf: 299kr i månaden.

Hos Telenor finner du en mängd olika varianter av bredband. Detta operatör är både väletablerad och känd i Sverige. Dessutom få negativa omdömen. Priserna är helt klart konkurrenskraftiga och kunder bjuds på både billiga mobila bredband och schyssta tilläggstjänster.

4. A3 –
Snabbaste mobila bredbandet

Billigaste bredband: 249kr i månaden
Obegränsad surf: nej, 200GB är största paketet.

A3 är en relativt ny aktör på marknaden – de ska dock inte underskattas. A3 kanske inte erbjuder den billigaste lösningen för bredband, däremot levererar de ett mobilt bredband av kaliber. Är du på jakt efter ett prisvärd men kraftfullt bredband – är detta en operatör för dig.

5. Tre
– mobilt bredband med obegränsad surf

Billigaste bredband: 149kr i månaden
✅ Fri surf: 399kr i månaden.

Hos Tre får du ett ganska schysst mobilt bredband – till ett överkomligt pris. Är du däremot intresserad av
fri surf kommer du att behöva betala lite mer. Just nu ligger nämligen det obegränsade surfpaketet på 399kr. Dock erbjuds du något snabbare hastigheter än konkurrenterna.

Vad betyder 5G?

5G är en förkortning för femte generationens mobilnät. Dock, kan man säga att varje generation består av flera olika system och tekniker, vilket kan skilja sig åt mellan olika länder.

I dagsläget finns det dock inga mobila bredband (i Sverige) som figurerar under 5G-nätet. Men! Det är en mängd operatörer som just nu håller på att utveckla sina mobilnät. Du kan därför förvänta dig ett mobilt bredband med 5G inom en snart framtid, och vi är redo att uppdatera dig med de bästa operatörerna då!