Genom det mobila bredbandet kan du surfa fritt från din mobiltelefon, dator eller surfplatta. Surfandet kan ske överallt, och du är inte låst till någon särskild plats. Det krävs endast två saker för att komma igång med ett mobilt bredband; ett abonnemang & SIM-kort. På den här webbplatsen får du hjälp med den första saken – det vill säga, att lokalisera ett mobilt bredband med obegränsad surf.

Lista över mobilt bredband med obegränsad & fri surf:

1. Chili Mobil –
bästa mobila bredbandet

Billigaste bredband: 149kr i månaden
✅ Fri surf: 299kr i månaden

Chili Mobil erbjuder mobilt bredband till dig som är ute efter ett flexibelt paket. Det billigaste abonnemanget ligger på 149kr, vilket såklart är bra. Men! Om du ökar investeringen till 299kr i månaden kan du ta del av fri surf! Vilket är väldigt billigt.

2. Hallon –
Billigaste mobila bredbandet

Billigaste bredband: 49kr i månaden
Obegränsad surf: nej, 200GB är största paketet.

Hos abonnemangsoperatören “Hallon” finner du marknadens (utan tvekan) billigaste mobila bredband. Hastigheterna är inte de bästa, men uppkopplingen är stabil och fungerar utmärkt för streaming och annan typ av surf.

3. Telenor –
Mobilt bredband med Fri surf

Billigaste bredband: 249kr i månaden
✅ Obegränsad surf: 299kr i månaden.

Hos Telenor finner du en mängd olika varianter av bredband. Detta operatör är både väletablerad och känd i Sverige. Dessutom få negativa omdömen. Priserna är helt klart konkurrenskraftiga och kunder bjuds på både billiga mobila bredband och schyssta tilläggstjänster.

4. A3 –
Snabbaste mobila bredbandet

Billigaste bredband: 249kr i månaden
Obegränsad surf: nej, 200GB är största paketet.

A3 är en relativt ny aktör på marknaden – de ska dock inte underskattas. A3 kanske inte erbjuder den billigaste lösningen för bredband, däremot levererar de ett mobilt bredband av kaliber. Är du på jakt efter ett prisvärd men kraftfullt bredband – är detta en operatör för dig.

5. Tre
– mobilt bredband med obegränsad surf

Billigaste bredband: 149kr i månaden
✅ Fri surf: 399kr i månaden.

Hos Tre får du ett ganska schysst mobilt bredband – till ett överkomligt pris. Är du däremot intresserad av
fri surf kommer du att behöva betala lite mer. Just nu ligger nämligen det obegränsade surfpaketet på 399kr. Dock erbjuds du något snabbare hastigheter än konkurrenterna.

Vad betyder mobilt bredband med obegränsad & fri surf?

Det mobila bredbandet med obegränsad surf innebär att du surfar på 4G-nätet genom ett sim-kort. Enklast stoppar du sim-kortet i en 4G-router som sedan hela hushållet kan koppla upp sig mot med sina mobiler, surfplattor och datorer.

bild på fri och obegränsad surf

Om du följt vår guide fram till nu har du förmodligen fullt upp med att räkna ut ditt behov för det mobila bredbandet. Kanske, har du redan börjat skissa på en plan hur du enklast kommer undan onödiga månadskostnader genom att ”snåla” in på datamängden.

Man bör dock komma ihåg att det finns ett flertal operatörer som erbjuder fri surf helt utan bindningstid, förslagsvis Chili mobil. Det absolut enklaste sättet (och kanske även den mest lukrativa metoden) skulle därför vara att testa på den fria surfen & märker man att man inte har användning för det – är det bara att säga upp eller nedgradera abonnemanget.

Flera vägar till det billigaste mobila bredbandet

En annan variant som kan bli lönsam i det långa loppet är att välja en operatör som låter dig spara på din oanvända surf. Ponera att du har 40GB i månaden, samtidigt som din användning är obalanserad (kanske använder du abonnemanget mest på sommaren), då kan du spara den oanvända surfen och på så vis få ett billigt mobilt bredband. Enligt våra beräkningar är Hallon det billigaste bredbandet.

Det enklaste vägen till det billigaste mobila bredbandet är såklart att välja en operatör med en låg månadskostnad. Samtidigt brukar det billigaste alternativen sällan korrelera med det bästa. Oftast, finner man nämligen högre hastigheter hos de lite dyrare abonnemangen. Ett exempel på detta är A3, som levererar snabbast bredband – men priset per månad är helt klart påverkad.

Det bästa mobila bredbandet

Att operatörer skiljer sig åt vad gäller pris, uppkoppling, prestanda och data är alltså ett faktum. Kandidaten för det bästa mobila bredbandet är således en operatör som besitter högsta betyg på samtliga faktorer & enligt våra beräkningar är Chili mobil den bästa operatören om man är på jakt efter ett mobilt bredband.

Samtidigt sker det ständigt förändringar inom branschen & vi är givetvis benägna att ändra vår toppkandidat om marknaden skulle tillåta det. Det vill säga, om det en annan operatör skulle erbjuda samma tjänster till ett bättre pris.

Bredband via mobilnätet

Att välja rätt mobila bredband bör egentligen inte vara så svårt. Särskilt inte idag, då de flesta operatörer delar på samma nät & hastigheter och täckningen är ganska snarlika. Det är främst priset som bestämmer huruvida en aktör är av värde eller inte.

På den här webbplatsen finner du i princip all information du behöver för att göra ett bra val. Vi säljer inga mobila bredband, däremot recenserar vi och granskar vi aktörerna som gör det. Poängen är att presentera en objektiv och övergripande lista över dina alternativ.

Har du fortfarande inte bestämt dig vilket bredband du ska välja? Då kan vi rekommendera dig att titta igenom toppkandidaten här.

FAQ

Vad är ett mobilt bredband?

Mobilt bredband är i enkla termer en internetanslutning som levereras via ett mobilnät. I grund och botten använder du en mast som din router eller mobiltelefon kopplar upp sig mot och kan därefter få åtkomst till internet. Det krävs två saker för detta, dels ett mobilt bredbandsabonnemang & dels ett SIM-kort.

Vilket är det bästa mobila bredbandet?

Att operatörer skiljer sig åt vad gäller pris, uppkoppling, prestanda och data är alltså ett faktum. Kandidaten för det bästa mobila bredbandet är således en operatör som besitter högsta betyg på samtliga faktorer & enligt våra beräkningar är Chili mobil den bästa operatören om man är på jakt efter ett mobilt bredband.

Vilket är det billigaste mobila bredbandet?

Enligt våra beräkningar är Hallon det billigaste bredbandet. Den lägsta månadskostnaden ligger på 49kr i månaden, dock har du bara 4gb att röra dig med.

Varför ska man jämföra bredband?

I dagsläget finns det inget mobilt bredband som har en engångskostnad. Snarare finner man det mobila bredbandet ihop med en frekvent månadskostnad. Vilket innebär att även om prisskillnaden inte ser särskilt stor ut – kommer du tjäna på att jämföra & välja det billigaste i längden. Trots att skillnaden bara handlar om småpengar. Det blir nämligen en hel del efter ett par år.