Visste du att det finns mobila bredband där du får surfa obegränsat? Genom att välja ett sådant slipper du oroa dig över att surfmängden ska ta slut, oavsett hur många som använder anslutningen. Vi ska förklara allt om mobilt bredband obegränsat för dig, både med för- och nackdelar, för att du enkelt ska kunna avgöra om det är någonting för dig eller inte.

Topplista – jämför mobilt bredband obegränsat:

1. Chilimobil –
Obegränsad surf

Billigaste bredband: 149kr i månaden
✅ Fri surf: 349kr i månaden

Chili Mobil erbjuder mobilt bredband till dig som är ute efter ett flexibelt paket. Det billigaste abonnemanget ligger på 149kr, vilket såklart är bra. Men! Om du ökar investeringen till 349kr i månaden kan du ta del av fri surf! Vilket är väldigt billigt.

2. Telenor –
Mobilt bredband med Fri surf

Billigaste bredband: 249kr i månaden
✅ Obegränsad surf: 299kr i månaden.

Hos Telenor finner du en mängd olika varianter av bredband. Detta operatör är både väletablerad och känd i Sverige. Dessutom få negativa omdömen. Priserna är helt klart konkurrenskraftiga och kunder bjuds på både billiga mobila bredband och schyssta tilläggstjänster.

3. Hallon –
Billigaste mobila bredbandet

Billigaste bredband: 49kr i månaden
Obegränsad surf: nej, 200GB är största paketet.

Hos abonnemangsoperatören ”Hallon” finner du marknadens (utan tvekan) billigaste mobila bredband. Hastigheterna är inte de bästa, men uppkopplingen är stabil och fungerar utmärkt för streaming och annan typ av surf.

4. Tre
– mobilt bredband med obegränsad surf

Billigaste bredband: 149kr i månaden
✅ Fri surf: 399kr i månaden.

Hos Tre får du ett ganska schysst mobilt bredband – till ett överkomligt pris. Är du däremot intresserad av
fri surf kommer du att behöva betala lite mer. Just nu ligger nämligen det obegränsade surfpaketet på 399kr. Dock erbjuds du något snabbare hastigheter än konkurrenterna.

Det är inte alla som bor där det finns möjlighet att ha fiberanslutning och då är mobilt bredband fri surf ett utmärkt val. Detsamma gäller om du inte har ett fast boende eller om du reser mycket med arbetet. Du har också nytta av ett bra mobilt bredband om du ofta befinner dig i sommarstugan eller på annan ort. Med tanke på hur väl utbyggt det svenska mobilnätet är kan du räkna med bra täckning på de allra flesta platserna i landet. Många av mobiloperatörerna täcker så mycket som 99 % av Sveriges befolkning.

Vad innebär mobilt bredband obegränsad datamängd

Ett mobilt bredband med obegränsad surf innebär helt enkelt att du surfar för hur många GB som helst under en månad. Det betyder också att din internetanslutning är mobil och kan användas var du än befinner dig. Abonnemanget ligger på ett sim-kort som du antingen kan använda i ett USB-minne eller i en router. Vad du väljer beror på dina behov. Om du bara ska använda internetanslutningen till datorn passar det bra med ett USB-minne, då kopplar du bara in det i din dator. Ska du använda internet på fler enheter eller dela anslutningen med familj och vänner bör du sätta sim-kortet i en router.

Med den här typen av mobilt bredband får du obegränsad surf hemma, som du dessutom kan ta med dig när du reser bort. Det innebär en större frihet än om du har fast bredband i hemmet. Även om du aldrig kan komma upp i samma hastighet som med internet via till exempel fiber är det ett bra val för dig som ofta befinner dig på olika platser.

Det är obegränsad 4G du får, åtminstone på de platser där 4G finns. Med Sveriges 4G-nät är det i princip överallt. Vi rekommenderar att du kollar täckningskartorna för de olika operatörerna innan du väljer vilket mobila bredband som passar dig. Det varierar nämligen mobiloperatörerna emellan. Du har ingen nytta av ett bredband som inte har täckning där du befinner dig.

Så vet du om du behöver obegränsat mobilt bredband

Många väljer obegränsad mobilt bredband eftersom de tror att de behöver det, men faktum är att det ibland kan räcka med ett begränsat bredband. Det är helt enkelt din internetanvändning som avgör. De som har störst nytta av en obegränsad surfmängd är:

 • Hushåll där flera personer surfar mycket och där det annars kan bli tjafs om vem som tar slut på surfen.
 • Om du streamar film och musik flera timmar dagligen.

Om du redan har ett bredband brukar du kunna logga in på dina sidor för att se din förbrukning. På så sätt kan du få ett hum om hur mycket internet du förbrukar. Det finns de mobiloperatörer som erbjuder mobilt bredband med 100 eller 200 GB surf vilket för många räcker gott och väl. Se över din internetanvändning för att komma fram till om obegränsat bredband är någonting för dig.

Vi ska nu ge dig lite exempel på hur mycket surf som går åt vid olika tillfällen för att du ska kunna få ett hum om vad du behöver. Om du har 5 GB surf räcker det till 10 timmars video (beroende på kvalitet), eller streama musik i 50 timmar eller surfa på nätet runt 80 timmar. Hur mycket data som går åt vid vanlig surf beror dock på vilka hemsidor du besöker, vissa kräver mer än andra.

Mobilt bredband utan gräns i hemmet

Du kan använda ditt obegränsad surf mobilt bredband hemma som ditt fasta internet. Det är ett utmärkt alternativ om du inte har möjligheter till bra fasta bredbandsmöjligheter hemma. Det är också perfekt för dig som spenderar helger och semesterveckor i sommarstugan. Om ni är en stor familj som bor tillsammans och lämnar hemmet tillsammans i långa perioder kan ni spara på er mobildata genom att använda ett mobilt bredband med router.

Med oändligt med surf behåller ni familjefriden och slipper bli ovänner om vem som använder för mycket internet. Då kan ni dessutom spara in på kostnaderna för mobilabonnemang eftersom wifi alltid är tillgängligt. Att ha obegränsat internet även i sommarstugan är en bra idé. Även om tanken med semester inte är att sitta framför datorn eller mobilen hela tiden är det bra att ha internet för de regniga dagarna. Det är inte alltid sällskapsspel är önskat av alla.

Att välja mobilt bredband som heminternet blir allt vanligare med tanke på hur bra dagens mobilnät är. Hastigheterna blir allt högre vilket alltid är önskvärt. Tänk dock på att de billigare alternativen från så kallade lågprisoperatörer ofta har sämre hastighet. Människan är också mer flexibel idag och många av oss arbetar en del hemifrån. Då kan det vara skönt att ha en obegränsad internetanslutning.

Innebär fri surf mobilt bredband verkligen att du kan surfa obegränsat

Tanken med ett 4G bredband obegränsad surf är förstås att du ska kunna surfa precis hur mycket du vill. Men är det så verkligheten ser ut? Ja obegränsad eller fri surf ger dig tillåtelse att surfa hur mycket du vill. Dock kan mobiloperatörerna i vissa fall begränsa din surfmängd. Det kan de till exempel göra om de anser att du surfar onormalt mycket. Vissa operatörer begränsar surfmängden resten av dagen om du surfat jättemycket under en dag. Det här är dock någonting som måste framgå av villkoren, vilket är en god anledning till att du läser dem.

Bredband obegränsad surf i utlandet

Om du är bosatt utomhus kan du inte använda dig av ett mobilt bredband från en svensk mobiloperatör, men om du reser på semester då och då är det fullt möjligt. Vanligtvis kan du använda ett visst antal GB av din data kostnadsfritt i utlandet. Till stor del handlar det om resor inom EU/EES, men det kan även gälla andra länder. Information om vad som gäller kan du oftast hitta i villkoren. Om inte är det klokt att kontakta mobiloperatörens support om du vill ta med dig det mobila bredbandet utomlands.

Mobiloperatörerna håller koll på om du surfar mer utomlands än i Sverige och kan då begränsa dina surfmöjligheter alternativ ta ut avgifter för surf utomlands.

Jämför alltid när du funderar på mobilt bredband obegränsad data

När du ska teckna ett abonnemang för mobilt bredband ska du alltid jämföra de alternativ som finns tillgängliga. Vissa alternativ är bättre än andra, sedan är det också individuellt vilket alternativ som är bäst för dig. Du bör fokusera på flera aspekter, varav priset givetvis är en av de viktigaste. Det är alltid onödigt att betala för mycket för någonting som du kan få till mycket bättre pris. De faktorer du bör kolla upp är:

 • Månadsavgiften och andra kostnader
 • Eventuella rabatter
 • Om några villkor finns
 • Att mobiloperatören har täckning där du kommer befinna dig
 • Vilken kundservice som erbjuds
 • Hastigheten på bredbandet

Månadsavgiften och andra kostnader

Hur mycket du kommer att betala per månad för ditt mobila bredbandsabonnemang är en viktig faktor. Det kan skilja hundratals kronor åt mellan de olika operatörerna. Dessutom har en del mobiloperatörer andra avgifter, såsom startavgift eller avgift för router. Om du väljer fakturabetalning brukar även en fakturaavgift tillkomma. Det är dock någonting du vanligtvis kan undvika med hjälp av e-faktura eller autogiro.

Eventuella rabatter

Det är vanligt att nya kunder får någon typ av rabatt när de tecknar ett abonnemang. Det kan handla om halva priset i tre månader eller liknande erbjudanden. Alla älskar ett bra erbjudande, men du ska inte teckna ett abonnemang för mobilt bredband med obegränsad surf hos en specifik operatör bara på grund av deras nykundsrabatt. Kolla därför alltid upp hur mycket du måste betala efter rabatten tagit slut.

Om några villkor finns

Som vi nämnde ovan finns det vissa mobiloperatörer som sätter villkor på sina abonnemang med obegränsat surf. Det gäller oftast bara i sällsynta fall när du har vad operatören ser som ett onormalt surfbeteende. Du hittar oftast information om detta i villkoren för abonnemanget, kolla därför igenom dem om du vet att du kommer att surfa väldigt mycket. Begränsningar gäller också vid användning i utlandet, där variationer kan förekomma mellan de olika operatörerna. Om du brukar resa utomlands och vill ha ditt mobila bredband med dig så är det en viktig faktor att ha i åtanke.

Att mobiloperatören har täckning där du kommer befinna dig

Det kvittar hur billig månadskostnad och hur bra välkomsterbjudande ett visst bolag erbjuder om du inte har täckning där du kommer att befinna dig. Du har ingen nytta av obegränsad wifi om det inte går att använda där du bor eller på andra platser där du tänkt använda dig av ditt mobila bredband. Kontrollera därför alltid täckningskartan. Det är extra viktigt om du bor på landet eller långt upp i norra Sverige. Detsamma gäller om du ska använda det mobila bredbandet i sommarstugan eller på andra ställen.

Vilken kundservice som erbjuds

För svenskar är det viktigt att kunna få hjälp när det behövs. Vi är bortskämda med bra kundtjänst och har därför höga krav. Många av de större mobiloperatörerna erbjuder bra support via telefon, chatt och även e-post. De har ofta en större tillgänglighet än lågprisoperatörerna. Support är nämligen en sak de måste spara in pengar på för att kunna erbjuda så billiga abonnemang som möjligt. Det är väldigt individuellt vilken typ av kundservice du önskar både gällande kontaktmetoder och öppettider. Av den anledningen är detta en viktig aspekt att tänka på när du jämför de olika mobila bredbanden med fri surf.

Hastigheten på bredbandet

Hastigheten är självklart också viktig. I Sverige är 4G nätet det som är mest utbyggt och det kan nås från de allra flesta platserna. Med 4G obegränsad surf med en bra hastighet kan du alltid koppla upp dig och njuta av streaming och surfande. Oftast kan det vara bra att läsa kundomdömen för de olika bolagen, kunderna är ofta snabba med att påpeka om anslutningen för deras bredband är långsam. Vi försöker också ha med information om hastigheterna när vi skriver om olika leverantörer av mobilt bredband.

Mobilt bredband fri surf utan bindningstid

Att hitta ett mobilt bredband med fri surf utan någon bindningstid kan tyckas vara en önskedröm, men faktum är att de allra flesta mobila bredbanden på marknaden är fria från bindningstid. Dock kan du som kund oftast lockas med fler rabatter om du väljer en bindningstid på ditt abonnemang. I vissa fall ingår router om du väljer att binda abonnemanget. Det beror helt på vilken bredbandsleverantör du väljer till ditt mobila bredband med fri surf 4G.

Du bör dock inte blanda ihop bindningstid med uppsägningstid, för en sådan finns alltid. Hur lång den är varierar dock. Det finns mobila bredband med en uppsägningstid på en månad, medan andra tillämpar en uppsägningstid på tre månader. Om du är osäker på om ett mobilt bredband med obegränsad surfmängd är någonting för dig är det bäst att välja ett abonnemang med kort bindningstid. Då kan du säga upp det snabbt utan att förlora pengar på flera månadsavgifter.

Mobiloperatörer som erbjuder obegränsat mobilt bredband

Vilka mobiloperatörer är det då som erbjuder obegränsade mobila bredband? Det gör faktiskt de allra flesta, vilket givetvis är en fördel för dig. Ju större utbudet är desto större är konkurrensen och därmed också leverantörernas erbjudanden för att vara bäst. Några av de som erbjuder obegränsad surf för sina mobila bredband är:

 • Tre
 • Telenor
 • Telia
 • Tele2
 • Fibio
 • Chilimobil

Tre

Tre är en av Sveriges största och mest populära operatörer och de erbjuder ett av marknadens snabbaste mobila bredband. De har abonnemang med fri surf och om du väljer att binda upp dig ingår en router. Tres mobilnät täcker 98,9% av Sveriges befolkning vilket är en hög siffra.

Telenor

Det här är bolaget med bäst täckning i landet, Telenor täcker nämligen 99,9% av befolkningen i Sverige. De erbjuder också ett fördelaktigt abonnemang för mobilt bredband med helt obegränsad surf. De har ingen bindningstid för abonnemanget, men om du väljer att få en router till måste du betala dess månadskostnad för 24 månader om du väljer att avsluta ditt abonnemang innan dess.

Telia

Enligt en undersökning har Telia Sveriges mest köpta mobila bredband och även om Telia har något höga priser är de ändå en mycket populär och betrodd mobiloperatör i landet. Du får rabatt under de första sex månaderna och om du väljer en bindningstid på 12 månader så ingår en router. Om du har andra abonnemang hos Telia får du ännu fler rabatter.

Tele2

På Tele2 erbjuds du obegränsat mobilt bredband helt utan bindningstid. Vill du ha en router till betalar du för den separat. Deras mobila bredband fungerar enbart inom Sverige.

Fibio

På Fibio får du ett mobilt bredband som är helt obegränsat och som dessutom använder sig av Telenors nät. Det innebär riktigt bra täckning. Fibio erbjuder mobilsurf obegränsad till ett mycket fördelaktigt pris, helt utan bindningstid. Du kan dock inte få en router till från dem utan det måste du ordna själv om du har behov av en sådan.

Chilimobil

Även Chilimobil erbjuder mobilt bredband med fri surf till ett fördelaktigt pris. Du kan enbart använda dig av bredbandet för surf i Sverige. Ingen bindningstid förekommer och uppsägningstiden är en månad. Tyvärr kan du inte köpa router via Chilimobil.

Bästa mobila bredbandet fri surf

Vi förstår att du är ute efter det bästa mobila bredbandet med obegränsad surf och för att hitta det måste du tänka igenom vad just du är ute efter. Vad vill du ha ut av ditt mobila bredband och hur mycket är du redo att betala? Sedan bör du också tänka igenom om du verkligen behöver obegränsat med surf. Det kan ibland vara så att man tror att man har behov av det, fast man kanske klarar sig på 100 eller 200 GB surf i månaden.

Alla de operatörer vi nämnde ovan erbjuder fri surf, men de erbjuder också lägre surfmängder. De är alla mycket bra alternativ, hur bra beror dock på vad du är ute efter. Några av dem är tydliga med att deras mobila bredband inte kan användas utomlands, vilket är negativt om du vill kunna surfa med ditt bredband på utlandssemestern eller arbetsresan.

Du bör också tänka på priset, det kan ligga från 350 kronor upp till över 500 kronor per månad beroende på vilken mobiloperatör du väljer. Hastigheten kan vara bättre hos de operatörer som tar mer betalt, men det är inte alltid så fallet är. De flesta leverantörerna uppger en hastighet upp till en viss siffra, men det är inte alltid högst hastighet används. Om du ska streama mycket film och musik är det viktigt att hastigheten är bra, annars kommer du inte kunna njuta av filmerna eller serierna du tittar på.

Sammanfattning om mobilt bredband obegränsad surfmängd

Att välja ett abonnemang för mobilt bredband kräver en del kunskap, det är inte bara att välja första bästa bolag med bäst nykundsrabatt. Först och främst är täckningen en mycket viktig faktor. Du kan inte använda ditt mobila bredband om täckningen inte sträcker sig dit du är. Det gäller därför att kolla upp täckningskartan noggrant. Telenor har till exempel den bästa täckningen, de täcker 99,9% av Sveriges befolkning.

I Sverige finns det många mobiloperatörer som erbjuder fri surf till sina mobila bredband, oftast utan förbehåll. Dock kan det finnas en del villkor, vilka är bra att kolla upp. Vi vill påpeka vikten av att jämföra de olika leverantörerna noggrant för att känna dig säker på att det abonnemang du väljer är det bästa för just dig.

Om du bor på en plats där fiber inte finns indraget kan ett mobilt bredband vara utmärkt att använda i hemmet. Det kan användas med en router och därmed användas av hela familjen eller andra personer du bor med. Ni kan använda det i mobilen, till teven och datorer utan att oroa er över att surfmängden tar slut. Dessutom kan ni ta med routern och abonnemanget på semestern för att kunna surfa fritt även då. Vissa mobila bredband fungerar enbart i Sverige, medan andra även fungerar utomlands.

Om du inte har ett fast boende är det också skönt med ett mobilt bredband. Då slipper du anmäla flytt när du byter boende, du tar bara med dig det mobila bredbandet. Abonnemanget ligger på ett sim-kort och kan sättas in antingen i en router eller en liten USB-sticka till exempel. Vi hoppas att våra tips kommer att hjälpa dig att hitta rätt mobilt bredband. En stor fördel är dock att du inte har någon bindningstid för mobila bredband, du kan därför byta när du vill.

Vanliga frågor och svar om mobilt bredband med obegränsad surf

Hur hittar man den bästa leverantören av mobilt bredband med obegränsad surf?

Du hittar den bästa leverantören genom att jämföra de som finns. Tänk igenom vilka behov du har och utgå från det. Utgå från hastighet och pris, men även dina individuella förutsättningar.

Hur tar jag reda på mitt surfbehov?

Vanligtvis kan du hitta statistik hos din internetleverantör gällande hur mycket surf du brukar förbruka. Du kan också försöka sammanställa hur mycket du brukar streama film, lyssna på musik och slösurfa för att komma fram till hur mycket surf du behöver. Om ni är många som använder samma bredband kan det vara svårt att komma fram till vilken surfmängd ni behöver.

Kan ett mobilt bredband användas utomlands?

Vissa mobiloperatörer tillåter dig att använda ditt mobila bredband utomlands, men oftast inte all surf. De brukar ge dig ett visst antal GB som du kan surfa för i utlandet, då vanligtvis i länder inom EU/EES.

Vilka enheter kan använda sig av det mobila bredbandet?

Om du har en router till ditt mobila bredband kan det användas med alla typer av enheter. Det innebär stationära och bärbara datorer, smartphones, surfplattor, TV-apparater och spelkonsoler för att nämna några.

Måste jag ha en router?

Nej du måste inte ha en router. Sim-kortet kan sättas in i en surfplatta, du kan också använda ett USB-modem som du stoppar in i din dator.