Genom det mobila bredbandet kan du surfa fritt från din mobiltelefon, dator eller surfplatta. Surfandet kan ske överallt, och du är inte låst till någon särskild plats. Dock, är det långt ifrån alla som vill ta del av det mobila nätet genom en tickande månadskostnad – vilket är varför många söker ett kontantkort. På den här sidan finner du de bästa och billigaste kontantkorten för mobilt bredband.

Lista över mobilt bredband med kontantkort:

1. Hallon –
mobilt bredband med kontantkort

Billigaste bredband: 49kr i månaden
Obegränsad surf: nej, 200GB är största paketet.

Hos abonnemangsoperatören ”Hallon” finner du marknadens (utan tvekan) billigaste mobila bredband. Hastigheterna är inte de bästa, men uppkopplingen är stabil och fungerar utmärkt för streaming och annan typ av surf.

2. Chili Mobil –
bästa mobila bredbandet

Billigaste bredband: 149kr i månaden
✅ Fri surf: 299kr i månaden

Chili Mobil erbjuder mobilt bredband till dig som är ute efter ett flexibelt paket. Det billigaste abonnemanget ligger på 149kr, vilket såklart är bra. Men! Om du ökar investeringen till 299kr i månaden kan du ta del av fri surf! Vilket är väldigt billigt.

3. Telenor –
Mobilt bredband med Fri surf

Billigaste bredband: 249kr i månaden
✅ Obegränsad surf: 299kr i månaden.

Hos Telenor finner du en mängd olika varianter av bredband. Detta operatör är både väletablerad och känd i Sverige. Dessutom få negativa omdömen. Priserna är helt klart konkurrenskraftiga och kunder bjuds på både billiga mobila bredband och schyssta tilläggstjänster.

4. A3 –
Snabbaste mobila bredbandet

Billigaste bredband: 249kr i månaden
Obegränsad surf: nej, 200GB är största paketet.

A3 är en relativt ny aktör på marknaden – de ska dock inte underskattas. A3 kanske inte erbjuder den billigaste lösningen för bredband, däremot levererar de ett mobilt bredband av kaliber. Är du på jakt efter ett prisvärd men kraftfullt bredband – är detta en operatör för dig.

5. Tre
– mobilt bredband

Billigaste bredband: 149kr i månaden
✅ Fri surf: 399kr i månaden.

Hos Tre får du ett ganska schysst mobilt bredband – till ett överkomligt pris. Är du däremot intresserad av
fri surf kommer du att behöva betala lite mer. Just nu ligger nämligen det obegränsade surfpaketet på 399kr. Dock erbjuds du något snabbare hastigheter än konkurrenterna.

Vad innebär ett mobilt bredband med kontantkort?

Mobilt bredband med kontantkort kan beskrivas som en smart lösning för dig som inte surfar så mycket, eller kanske bara ibland. Det finns en del olika alternativ och det är i regel ingen skillnad på ett vanligt mobilt bredband kontra en anslutning som är baserad på kontantkort. Den främsta skillnader är att du betalar en fast avgift för surfen som du använder.

Detta förhållningssätt passar därför vissa personer mer, än andra. Samtidigt är det inga större prisskillnader när det kommer till abonnemang eller kontantkort. Därför förlorar du oftast ingenting på att testa att köpa ett mobilt bredband med kontantkort.

Vilket kontantkort för mobilt bredband är bäst & billigast?

bild på bästa mobila bredbandet med kontantkort

När man letar efter ett mobilt bredband vill man gärna åt ett snabbt, pålitligt och stabilt alternativ. Lyckligtvis bor vi i Sverige, vilket betyder att vårt 4G-nät är relativt utbyggt. Dessutom, delar de flesta operatörer på samma nät. Vilket innebär att prestandan och stabilitet oftast återfinns hos de flesta aktörer.

Så, får att kunna svara på frågan kring vilket mobilt bredband med kontantkort som är bäst och billigast bör man utgå från priset. Enligt våra tester var det just Hallon som visade sig vara det mest prisvärda alternativ om man är på jakt surf – med ett kontantkort.

Vanliga frågor

Nedan finner du svar på vanliga frågor kring kontantkort ihop med ett mobilt bredband.

Varför ska jag välja bredband med kontantkort?

Kontantkort för mobilt bredband kan vara en bra metod för dig som inte surfar så mycket. Förslagsvis för dig som behöver surf i sommarstugan, i husvagnen eller för något annat tillfälligt? Att köpa kontantkort är även ett bra sätt att testa det mobila bredbandet, eftersom du inte blir låst.

Kan jag använda mitt kontantkort utomlands?

I regel kan du inte ta med dig ditt kontantkort utomlands, dock skiljer sig detta mellan operatörer. Men, generellt är det främst mobila bredband med abonnemang som fungerar utomlands.

Är det samma mobilnät?

Det finns ingen skillnad mellan mobilnätet på ett vanligt mobilt bredband och ett med kontantkort. Du kan därför slappna av med vetskap om att din internetanslutning är precis lika snabb som alla andras.

Hur ofta behöver jag fylla på kontantkortet?

Detta skiljer sig åt mellan olika mobiloperatörer. Men oftast bör du fylla på ditt kontantkort 1 gång per år för att motverka att SIM-kortet blir inaktiverat.